Managementul mediului - Dezvoltare Durabilă - ProCredit Bank

Impact

Acțiunile noastre au consecințe.

Angajamentul ProCredit Bank pentru sustenabilitate și practici bancare responsabile

În calitate de membru al Grupului ProCredit, ne aliniem la angajamentul ProCredit Holding AG față de sustenabilitate și practicile bancare responsabile. Aceasta include aderarea la Principiile pentru o activitate bancară responsabilă ale Inițiativei Financiare a Programului de Mediu al Națiunilor Unite (UNEP FI) și participarea la Pactul Global al Națiunilor Unite pentru o guvernanță corporativă durabilă, precum și aderarea la Alianța Bancară Net-Zero în vederea angajamentului de reducere a emisiilor.

Ca parte a Business Ambition for 1.5°C și a campaniei UNFCCC Race to Zero, grupul ProCredit s-a angajat să-și definească viitoarele reduceri de emisii pe termen scurt și lung, folosind Standardul Net-Zero al inițiativei Science Based Targets (SBTi) .
În martie 2024, obiectivele de reducere a emisiilor pe termen scurt ale ProCredit Holding AG au fost validate oficial de către inițiativa Science Based Targets.

- ProCredit Holding AG, standarde de etică în afaceri și de mediu și comunicate de presă

În plus, ne-am angajat să măsurăm și să comunicăm emisiile de gaze cu efect de seră provenite din portofoliul nostru de credite și investiții în conformitate cu standardele PCAF, demonstrând astfel angajamentul nostru de a aborda riscurile climatice și de a minimiza impactul nostru asupra mediului.

Ne-am angajat să susținem un model de afaceri responsabil care să se alinieze la regulamentele și standardele europene, în special în cadrul operațiunilor noastre. Clienții se pot baza pe angajamentul nostru față de asigurarea conformității. Acest angajament este esențial pentru a stabili structuri bancare de încredere și pentru a contribui la crearea de locuri de muncă în cadrul organizației noastre. „Impact banking” nu este doar un cuvânt la modă pentru noi, ci face parte integrantă din activitățile noastre zilnice.

Managementul mediului bazat pe 3 piloni

1

Managementul intern de mediu

În esență, abordarea ProCredit Bank în ceea ce privește sustenabilitatea mediului reflectă angajamentul său de a asigura un echilibru între obiectivele de afaceri și responsabilitatea față de mediu. Prin măsuri proactive, parteneriate de colaborare și un angajament puternic față de implicarea angajaților și a societății, banca personifică rolul instituțiilor financiare ca factori de schimbare pozitivă a mediului.

  • Analizăm impactul nostru intern asupra mediului, pe care dorim să îl îmbunătățim, de exemplu, prin luarea de măsuri de reducere a consumului de apă și de electricitate.
  • Sistemul intern de management de mediu urmărește monitorizarea consumului de energie și a consumului celorlalte resurse în cadrul băncii precum și reducerea planificată și sistematică a acestora, dar și creșterea gradului de conștientizare în rândul angajaților și colaborarea cu furnizorii verzi.
  • Încă din anul 2017, ProCredit Bank a obținut standardul ISO14001 – Sistem de Management al Mediului, astfel în mod public, oficial Banca și-a luat angajamentul privind protecția mediului.  
  • Aspectele de mediu sunt o componentă esențială în formarea profesională a angajaților ProCredit Bank la nivel local, regional și internațional. În plus, există inițiative verzi speciale pentru a crește gradul de conștientizare a personalului cu privire la mediul înconjurător.
  • Peste 45 % din parcul nostru auto este format din mașini electrice.

2

Evaluarea riscului social și de mediu în activitatea de creditare

Ne ambiționăm să diminuăm potențialul impact negativ pe care activitățile noastre de creditare le pot avea asupra mediului, căutând în mod activ să colaborăm cu companii care au un impact pozitiv asupra mediului sau care se angajează să își îmbunătățească impactul social și de mediu. Acest angajament implică procese de evaluare detaliate pentru a asigura alinierea cu obiectivele noastre de mediu.

  • Managementul riscului de mediu este utilizat în activitatea de creditare, implicând analiza și monitorizarea activităților economice în ceea ce privește potențialele riscuri de mediu.
  • Încorporarea aspectelor de mediu în procesul de acordare a creditelor pentru a spori gradul general de conștientizare a clienților în ceea ce privește aspectele de mediu.

3

Creditarea Verde

Susținem investițiile verzi în toate domeniile operaționale, cu precădere în direcția îmbunătățirii eficienței energetice și a promovării energiei regenerabile.

Oferim asistență clienților noștri în obținerea de finanțare pentru proiectele lor fotovoltaice și eoliene.

ProCredit Bank conștientizează impactul pe care îl are asupra mediului prin proiectele pe care le finanțează, cu scopul de a promova dezvoltarea economică durabilă și utilizarea eficientă a resurselor naturale. Inițiativa a poziționat banca ca furnizor de finanțare de proiecte de îmbunătățire a eficienței energetice și de protecție a mediului.

În 2014, banca a elaborat o metodologie proprie de analiză, evaluare și clasificare a finanțărilor pentru „proiecte verzi”, care include inițiative precum îmbunătățirea eficienței energetice, producția de energie regenerabilă și alte măsuri benefice pentru mediu.