Agenţia de evaluare Fitch Ratings a confirmat în data de 3 iunie 2015 ratingul de credit al ProCredit Bank România, singura bancă din România cu acţionarat 100% german, la BBB- cu perspectivă stabilă, şi, totodată, a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al băncii, de la b la b+. Revizuirea în creştere a ratingului de viabilitate (b+) a avut în vedere profitabilitatea stabilă a instituţiei, calitatea bună a portofoliului de credite, precum şi perspectivele îmbunătăţite ale economiei româneşti.
Ratingurile ProCredit Bank România au la bază susținerea potențială ce poate fi oferită instituției de către compania mamă, ProCredit Holding AG. De asemenea, ratingul ProCredit Holding AG a fost confirmat la BBB / Stabil.
Creşterea ratingului de viabilitate de la b la b+ reflectă performanţele băncii în menţinerea unui profit operaţional stabil şi buna calitate a portofoliului de credite, comparativ cu alte bănci din România.
„Îmbunătăţirea ratingului de viabilitate pentru ProCredit Bank România reflectă rezultatele acţiunilor noastre desfăşurate de-a lungul timpului. Prin implementarea unei politici responsabile de creditare adaptată la situaţia particulară a fiecărui client şi prin susţinerea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, ProCredit Bank nu doar contribuie activ la dezvoltarea economiei locale, dar urmează şi un model de business sustenabil, fapt confirmat şi de ratingul actual Fitch”, a declarat Dr. Gerhold Antje M., Preşedintele Consiliului de Administraţie al ProCredit Bank România şi membru în Consiliul Director al ProCredit Holding.
ProCredit Bank România a încheiat anul 2014 cu un profit net de peste 2 milioane de euro, conform datelor financiare auditate, Banca situându-se astfel în grupul celor 17 instituţii bancare ce au înregistrat profit în anul precedent.
Profitabilitatea instituţiei se fundamentează atât pe creşterea portofoliului de credite, cât şi pe rata scăzută a creditelor neperformante. Astfel, în 2014, portofoliul de credite a crescut cu 10,7% în comparaţie cu anul 2013, evoluţie menţinută şi în primul trimestru al anului 2015, când s-a înregistrat o creştere cu 4,5% faţă de sfârşitul anului 2014.
De asemenea, rata creditelor neperformante a fost de 5,44% la sfârşitul anului 2014 şi de 5,18% la sfârşitul primului trimestru din 2015, valori considerabil mai reduse faţă de media înregistrată la nivelul sectorului bancar.
Pentru mai multe informaţii:
Dragoș Calcan – Ofițer Relații Publice
ProCredit Bank România
Telefon: 021.201.60.42/0724.330.559