În cadrul ProCredit Bank acordăm o importanţă deosebită atât activităţii clienţilor, cât şi protejării mediului înconjurător. Astfel, am dezvoltat produse de creditare adaptate nevoilor de finanțare ale întreprinderilor mici și mijlocii. Creditul ProEco este unul din aceste produse și este destinat investiţiilor menite să îmbunătățească eficienţa energetică sau investițiilor în tehnologii ce produc energie din surse regenerabile.
Printre investițiile ce pot fi realizate prin intermediul creditului ProEco se regăsesc și cele efectuate prin programul ElectricUP. Astfel, puteți realiza investiția anterior încasării finanțării nerambursabile din cadrul acestui program.
Creditul ProEco vă conferă următoarele avantaje:
– Finanțare integrală a proiectului, inclusiv TVA sau alte cheltuieli neeligibile
– Flexibilitate în alegerea maturității pentru finanțarea dorită
– Fără obligativitatea unui avans
„De 19 ani susținem dezvoltarea IMM-urilor din România prin dezvoltarea de soluții inovative și adaptate nevoilor tot mai dinamice ale acestui segment. Investind în proiecte ce utilizează surse de energie regenerabile, companiile își pot crește productivitatea și pot avea costuri operaționale mai mici, reducându-și în același timp impactul negativ pe care îl au asupra mediului. Mai mult decât atât, consilierii noștri au fost pregătiți astfel încât să oferim soluții de finanțare ProEco adaptate fiecărei afaceri în parte.” a declarat Valentina Neagoe, Șef Adjunct în cadrul Departamentului Clienți Persoane Juridice al ProCredit Bank România.
Creditul ProEco pentru ElectricUP întărește dorința ProCredit Bank de a contribui activ la protejarea mediului, venind în continuarea măsurilor interne implementate de către Bancă încă din 2012, când a introdus Sistemul de Management de Mediu, ca parte a operațiunilor sale.
În acest scop, Sistemul de Management al Mediului este proiectat pentru a controla și reduce efectele asupra mediului înconjurător, atât cele directe, cât și cele indirecte, ale operațiunilor ProCredit Bank. Mai presus, acest lucru implică punerea în aplicare a unor acțiuni interne, care abordează consumul de resurse și alte efecte asupra mediului înconjurător ale operațiunilor zilnice în bancă, gestionează impactul asupra mediului și cel social al activităților sale de creditare și acordă credite verzi pentru promovarea investițiilor eficiente și ecologice către clienții băncii.
Aceste demersuri interne au condus la reducerea amprentei de CO2 cu 39%, a consumului de hârtie reciclabilă cu 52% și a consumului de energie electrică cu 26%, comparând valorile semestrului 1 din 2020 cu cele din semestrul 1 ale lui 2021.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să luați legătura cu un consilier clienți completând formularul de aici.